שירותי אונליין

שירותי אונליין
לפניכם שאלות ותשובות בנושאים המופיעים מטה ואפשרות להתחיל את התהליך באמצעות משרדנו.

  • רישום סימני מסחר בישראל ובחו"ל

    1.מהו סימן מסחרי?

    סימן מסחרי הנו השם המילולי או הלוגו המעוצב בו הנכם עושים שימוש עבור העסק/החברה שלכם או עבור המוצרים שלכם.  באופן עקרוני ניתן לרשום סימן מסחר על מילה / צרוף מילים / אותיות / דמות / צרוף של מילים, אותיות ודמות או צליל. 


    2. מדוע לרשום סימן מסחרי?

    רישום סימן מסחרי נועד להקנות לבעל הסימן הרשום את הזכות הבלעדית לעשות בו שימוש ולמנוע ממתחרים להתשמש בסימן (או בסימן דומה עד כדי הטעיה של הצרכן) ללא רשותו. 


    סימן מסחר רשום מקנה לבעליו את היכולת לתת רישיון שימוש בסימן המסחר לאחרים בצורת זיכיון או להגביל את השימוש בו בזמן, מקום או במדיה. 


    סימני המסחר נועדו לבדל את בעל הסימן שרכש מוניטין ממותגים אחרים ובכך להקנות לו את הייחודיות והבלעדיות בסימן.


    3. אילו סוגי סימני מסחר ניתן לרשום?

    באופן עקרוני קיימים 2 סוגים עיקריים של סימני מסחר: סימן מסחר מילולי  וסימן מסחר מעוצב (לוגו). מדובר שני סוגים שונים של סימנים כאשר בקשה לרישום של כל אחד מהם מוגשת בבקשה נפרדת עם תשלומי אגרה נפרדת.


    4.לאן מגישים את הבקשה לרישום סימן מסחר?

    הבקשה לרישום סימן מסחר בישראל מוגשת לרשות הפטנטים -  מחלקת סימני המסחר בה ישנם בוחנים אשר בוחנים את הבקשה שהוגשה לרישום על פי פקודת סימני המסחר, נהלים פנימיים של הרשם וכן על פי נהלי וכללי ארגון הקניין רוחני העולמי WIPO.  


    5. איך מגישים בקשה לרישום סימן המסחר בחו"ל?

    בקשה לרישום סימן מסחר בחו"ל ניתן להגיש הן באמצעות מחלקת סימני המסחר בישראל (במידה והוגשה גם בקשה לרישום הסימן בישראל) או באמצעות הגשתה דרך הארגון העולמי WIPO או באמצעות הגשת הבקשה לרישום הסימן במדינה הספציפית בחו"ל.


    ישראל הצטרפה ל"פרוטוקול מדריד" המאפשר לעורך דין ישראלי להגיש בקשה עבור יצרן/חברה ישראלית לרישום סימן מסחרי בחו"ל, באמצעות הארגון העולמי, במעל 100 מדינות העולם, זאת בעלויות מופחתות. 


    חשוב לומר, כי רישום סימן המסחר בעולם מצריך ביצוע בחינה יסודית למקרה וקיים סימן זהה או דומה וכן תכנון אסטרטגי מושכל מבעוד מועד. ככל שהמבקש מעוניין להגיש בקשה במספר מדינות בחו"ל יש לבצע תכנון מעמיק של תהליך הרישום, דבר המשפיע על זמני הטיפול בבקשה של הרשויות ועל גובה האגרות שישולמו.   


    6.מה תהליך הרישום של סימן המסחר?

    • בשלב הראשון יש לבצע בחינה מושכלת (הן במחלקת סימני המסחר בישראל והן בארגון העולמי WIPO) באם קיימים סימני מסחר זהים או דומים ולהעריך את הסיכויים לקבלת הבקשה על ידי הבוחנים. לשם כך, בשלב ראשון יכול המבקש להזמין ביצוע בחינה מקיפה ומתן דוח כתוב בדבר קיום / אי קיום סימני מסחר זהים או דומים לסימן המבוקש לרישום. הזמנת דוח בחינה זה הינה בגדר רשות אך הינה מומלצת בטרם הגשת הבקשה.


    • בשלב שני, יש לבחור את סיווג/ים תחום הפעילות המתאים עבורכם. קיימים 45 סיווגים שונים המבוססים על סיווגים שנקבעו על ידי הארגון העולמי WIPO ועל פיהם, בין היתר, בוחני המחלקה עובדים. סיווגים אלו נחלקים לסיווגים על פי סחורות וסיווגים על פי שירותים. בעת תהליך עריכת הבקשה לרישום סימן המסחר יש לערוך את רשימת הסיווגים באופן מקצועי ומושכל תוך הקפדה על כל הכללים על מנצ לצלוח את בחינת הבוחנים בהצלחה.


    • לאחר הגשת הבקשה לרישום סימן המסחר הבקשה מועברת לבוחנים לבחינה. ככל והבחינה עברה בהצלחה יתן הבוחן לבקשה סטטוס "קובל" ומכאן שמחלקת סימני המסחר תפרסם את הסימן להתנגדויות למשך 3 חודשים ביומן סימני המסחר. כל גורם אשר ירצה להתנגד לרישום הסימן יוכל להגיש התנגדות. ככל שתוגש התנגדות יועבר התיק לדיונים בפני רשם סימני המסחר, דבר המקביל להליך משפטי שלם בפני הרשם.  ככל ולא הוגשה כל התנגדות לאחר 3 חודשים הסימן יקבל סטטוס "רשום" והמבקש יקבל תעודה רשמית לרישום סימן המסחר. 


    • ככל שהבוחן הרלוונטי סבר כי לא ניתן לקבל את הבקשה לרישום הסימן או שסבר הבוחן כי יש תיקונים שיש לעשות בבקשה או שקיימים ליקויים בבקשה יישלח למבקש "דוח בחינה" / "דוח סירוב לבקשה" עם הנימוקים/הערות רלוונטיות ותינתן למבקש האפשרות להגיש תגובה לדוח הבחינה (לרוב תוך 3 חודשים). במידה וישתכנע הבוחן שיש לקבל את הבקשה יתקבל מכתב קיבול הבקשה (סטטוס "קובל").  


    7. מה משך הטיפול בבקשה לרישום סימן מסחר בישראל?

    זמני הטיפול של מחלקת סימני המסחר בבקשות משתנה מפעם לפעם. באופן עקרוני משך זמן הבחינה מרגע הגשת הבקשה ועד הרגע שהבקשה תגיע לבוחן הינה כחצי שנה במידה והבקשה מוגשת בהליך רגיל. לאחר שהבוחן בחן את הבקשה ואישר אותה (סטטוס "קובל") הבקשה תצא להתנגדויות למשך 3 חודשים. 


    8. האם ניתן להגיש את הבקשה בהליך בחינה מזורז?

    כן. קיימת אפשרות להגיש את הבקשה לרישום סימן המסחר בהליך "בחינה על אתר" – הליך מזורז בשל נסיבות מיוחדות. ניתן להגיש בקשה בהליך זה בעיקר (אך לא רק) במקרים בהם גורם כלשהו עושה שימוש מפר בסימן המסחר של המבקש ללא רשותו, במקרה בו יש כוונה למבקש להגיש את הסימן לרישום גם בחו"ל ועוד. 


    לשם הגשת הבקשה בהליך מזורז יש להגיש תצהיר מתאים חתום בפני עורך דין. משך הטיפול בבקשה הליך מזורז הינה ימים בודדים עד שהבקשה תגיע לבוחן (במקום כחצי שנה בהליך רגיל). כן, יש לשלם אגרה נוספת לשם הגשה הבקשה בהליך מזורז.  

     

    9.האם עצם הרישום מקנה בלעדיות בסימן המסחר בישראל או בחו"ל?

    לאחר צליחת תהליך רישום סימן המסחר הזכות הבלעדית מוענקת לבעל הסימן במדינה הספציפית בלבד בה הסימן נרשם באופן רשמי. הזכות הינה טרטוריאלית. 


    10.מה התוקף של סימן המסחר?

    כעקרון אין הגבלה לתוקף סימן המסחר. אולם, יש לחדש את תקופת רישומו כל 10 שנים (נכון למועד כתיבת תכנים אלו) ולשלם אגרה מתאימה. 


    11. כמה עולה לרשום סימן מסחר בישראל?

    העלויות מתחלקות ל-2: עלויות של אגרות המשולמות לרשם סימני המסחר בישראל ועלויות שכר טרחה.                             


    הצעת מחיר לשכ"ט תוגש באופן מסודר בהתאם לבקשתך.


    12.כמה עולה לרשום סימן מסחר בחו"ל?

    העלויות מתחלקות ל-2: עלויות של אגרות. 


    להלן קישור למחשבון ארגון קניין רוחני עולמי WIPO לשם חישוב מקדים של האגרות בהתאם למדינות בהן מבוקש לרשום את סימן המסחר. העלויות הינן בפרנק שוויצרי. 

    עלויות שכר הטרחה לרישום סימן מסחר בחו"ל משתנות כפועל יוצא מכמות המדינות המבוקשות ומספר משתנים נוספים.


    הצעת מחיר לשכ"ט תוגש באופן מסודר בהתאם לבקשתך.



    מה עליי לעשות כדי לתהקדם בתהליך מול משרד דניאל זולוטוביצקי, משרד עורכי דין?


    (1) יש למלא את הטופס המופיע מטה "טופס בקשה לשירות אונליין" ולפרט איזה סוג סימן מסחר מבוקש לרישום: סימן מסחר מילולי / סימן מסחר לוגו. אם מדובר בלוגו - ישל לעלות קובץ של הלוגו (png, gif, jpeg) בטופס מטה.


    (2) לציין מה תחום פעילות העסק שלכם ולפרט אילו שירותים הוא מספק.


    (3) לציין האם תצרו להגיש את הבקשה לרישום סימן המבחר בהליך "רגיל" או מזורז".

     

    (4) באיזו מדינה תרצו להגיש את סימן המסחר לרישום: ישראל / מדינות בחו"ל


    (5) לציין האם כבר הגשת בקשה לרישום הסימן המבוקש במדינה כשלהי. 


    משרדנו מספק ייעוץ וליווי משפטי שוטף בכל הנוגע לרישום, הגנה ואכיפה של סימן מסחרי של עסקים וחברות (בישראל ובחו"ל) וישמח לעמוד לרשותכם בתהליכים אלו תוך מתן הסברים מפורטים, ניתוח סיכויי הרישום וביצוע הרישום בפועל בהצלחה רבה. משרדנו מגיש לרישום סימני מסחר רבים הן בישראל והן בחו"ל ומספק מעטפת מקצועית רחבה באמצעות שיתופי פעולה שוטפים עם משרדי עורכי דין בתחום הקניין הרוחני בארה"ב, סין, האיחוד האירופי, המדינות הבלטיות, רוסיה ואוקראינה. 


    *האמור לעיל הנו מידע ראשוני לידע כללי בלבד, אינו מכיל בהכרח את כלל המידע הרלוונטי, אינו מהווה יעוץ משפטי בנוגע להליך רישום זה או אחר ואינו מתיימר להחליף ייעוץ משפטי. 


  • רישום חברה בע"מ | פירוק מרצון חברה בע"מ | רישום עמותה

    רישום חברה בע"מ חדשה:


    1. מדוע לרשום חברה בע"מ?

    היתרון המשפטי של חברה בע"מ הוא שהחברה הינה יישות משפטית נפרדת אשר בינה לבין בעל המניות קיים "מסך התאגדות", דבר המגביל, במקרים מסוימים, חיוב בעלי המניות באופן אישי בחובות החברה.


    2. מה תהליך רישום חברה בע"מ ברשם החברות?

    תהליך רישום חברה חדשה ברשם החברות הנו יחסית פשוט אך מצריך דיוק ומיומנות. תחילה, יש לבחון האם מדובר באדם אחד או מספר אנשים אנשים מבקשים לרשום את החברה: האם זו תהיה "חברת יחיד" או "חברת רבים".


    3. אילו מסמכים צריך לשם פתיחת חברה בע"מ? 

    תחילה, על המבקש לגבש 4 שמות חלופיים מוצעים לחברה בע"מ (בעברית ובאנגלית). 


    ככל שמדובר ב"חברת יחיד" מסמכי ההתאגדות של החברה יכללו: טופס בקשה לרישום חברה, מסמך תקנון חברה, מסמך מינוי דירקטורים ראשונים ותצהיר בעלי מניות.


    ככל שמדובר בשני מבקשים או יותר (שני בעלי מניות או יותר) מומלץ לערוך הסכם מייסדים אשר יסדיר את היחסים המשפטיים בין בעלי המניות והחברה בכל הנוגע לניהול החברה, קבלת החלטות, חלוקת דיוידנד, השקעה, פרישה מהחברה, אסיפות בעלי מניות ודירקטוריון ועוד.  


    4. מה קורה לאחר רישום החברה ברשם החברות?

    לאחר רישום החברה בע"מ ברשם החברות תתקבל תעודת רישום רשמית עם שם החברה שאושר ומספר חברה. בשלב זה יש לערוך מספר פרוטוקולים ראשונים לחברה כגון: פרוטוקול מינוי מנהל חברה ומורשה חתימה, פרוטוקול פתיחת חשבון בנק לחברה, פרוטוקול מינוי רואה חשבון. 


     5. כמה זמן לוקח תהליך רישום חברה בע"מ?

    זמן טיפול ממוצע של רשם החברות בבקשה לרישום חברה בע"מ הינו עד 6 ימי עסקים מרגע קליטת הבקשה. בפועל, הטיפול של רשם החברות בבקשה לוקח כיומיים-שלושה. 

    משרדנו פועל בזריזות וביעילות על מנת להגיש את הבקשה לרישום החברה כבר במועד בו המבקש הגיע וחתם על כל המסמכים במשרדנו.


     6.מה חשוב לבדוק בטרם הגשת בקשה לרישום חברה בע"מ?

    יש לשים לב שרשם החברות עלול לסרב לבקשה לרישום חברה בע"מ חגשה באם לאחד מבעלי המניות העתידיים קיימת עוד חברה בע"מ אשר מוגדרת "מפרת חוק" (לרוב כתוצאה מאי תשלום אגרה שנתית או אי הגשת דוחות).


    7. מהן העלויות לרישום חברה בע"מ?

    העלויות מורכבות מ= 


    (1) משכר טרחת עורך דין בטיפול בעריכת הבקשה והטיפול בה עד רישום החברה בפועל, עריכת הפרוטוקולים הראשונים של החברה ואימות חתימות על מסמכי הבנק לפתיחת חשבון בנק לחברה. 


    (2) אגרה לרשם החברות המשולמת במעמד הגשת הבקשה לרישום החברה בע"מ.


    אז איך מתקדמים להגשת בקשה לרישום חברה בע"מ?


    ממלאים את טופס שירותי האונליין המופיע מטה תוך ציון פרטים הבאים:


    (1) 4 שמות מוצעים לחברה החדשה (לפי סדר עדיפות) בעבירת ואנגלית, שמות מלאים של בעל/י המניות המבוקשים לרישום בחברה. 


    (2) מצרפים בטופס ברובריקה של "העלאת קובץ" צילום תעודות זהות + ספח של כל בעל/י מניות.


    (3) מזינים בטופס מטה מועד מועדף לפגישה במשרדנו להמשך התהליך.


    אנו ניצור עמכם קשר בהקדם האפשרי למתן הצעת מחיר מסודרת והמשך התהליך! 




    פירוק חברות מרצון מול רשם החברות:


    הוראות החוק קובעות כי כל עוד החברה לא נסגרה סופית ברשם החברות (חוסלה) חייבת היא בתשלום אגרה שנתית וכן בהגשת דוח שנתי באופן שוטף. ככל והחברה לא חוסלה סופית תמשיך היא לצבור חוב אגרות מדי שנה.


    חשוב לציין כי אי תשלום האגרה השנתית או אי דיווח נחשבות כהפרת החוק במסגרתה יוטלו הן על החברה והן על מנהליה (באופן אישי) סנקציות וקנסות כספיים בסדר גודל של אלפי שקלים עד מאות אלפי שקלים. זאת ועוד, בשנים האחרונות העביר רשם החברות את הטיפול בחובות של החברות הלא פעילות (שלא חוסלו) לגבייה ישירה ע"י המרכז לגביית קנסות.


    לגן, קיימת חשיבות רבה לפעול ביעילות ובזריזות לשם פירוק חברות מרצון שאינן פעילות מול רשם החברות, שכן אין כל הצדקה להמשך קיומן במיוחד שהן צוברות חובות ומהוות נטל על מנהליהן שבמקרים מסוימים אף אינם יכולים להירשם בעצמם כבעלי מניות בחברות אחרות.  


    הליך פירוק מרצון של חברות פרטיות נמשך בדרך כלל כ-3-4 חדשים (בחברות "יחיד" זמן מועט יותר) כאשר בסוף הליך פירוק החברה ניתן להגיש לרשם החברות 



    אז איך מתקדמים לתחילת תהליך פירוק מרצון של החברה בע"מ?


    שולחים אלינו באמצעות הטופס מטה את המסמכים הבאים:


    (1) נסח חברה מעודכן נכון להיום (ניתן להפיק את נסח החברה באתר רשם החברות- כולל שיעבודים).


    (2) מסמכי התאגדות של החברה לרבות תקנון החברה בע"מ


    (3) מזינים בטופס מטה מועד מועדף לפגישה במשרדנו להמשך התהליך.


    אנו ניצור עמכם קשר בהקדם האפשרי למתן הצעת מחיר מסודרת והמשך התהליך! 


    *האמור לעיל הנו מידע ראשוני לידע כללי בלבד, אינו מכיל בהכרח את כלל המידע הרלוונטי, אינו מהווה יעוץ משפטי ואינו מתיימר להחליף ייעוץ משפטי. 

  • יעוץ משפטי אונליין בתאום מראש

    באפשרותך לקבוע פגישת יעוץ עם עו"ד דניאל זולוטוביצקי בתחומי התמחות המשרד: משפט מסחרי-עסקי, קניין רוחני (זכויות יוצרים, סימני מסחר, עיצובים, פטנטים), דיני אינטרנט, ליטיגציה (ייצוג בבתי משפט) והוצאה לפועל.


    1. איך זה מתבצע בפועל?


    ייש לתאם מועד מראש מול משרדנו לקיום פגישת היעוץ. ניתן לקיים את פגישת היעוץ הן אונליין והן במסגרת פגישה פרונטלית במשרדנו. 


    במידה ומבוקש לקיים את פגישת היעוץ אונליין ניתן לקיימה בסקייפ. שם משתמש המשרד ב- SKYPE הנו: DZ-LAWOFFICE או באמצעות ZOOM.


    2. מה עלות שעת יעוץ אונליין?


    עלות שעת יעוץ אחת הינה 650 ש"ח בתוספת מע"מ.


    3. כיצד מבוצע התשלום עבור הפגישה?


    התשלום עבור פגישת היעוץ מבוצע מראש עבור שעת יעוץ אחת. ככל ויש צורך ביעוץ מעבר לשעה אחת אזי היתרה תשולם בסיום הפגישה באמצעות העברה בנקאית.


    כיצד אפשר להתקדם לקביעת פגישת יעוץ אונליין?


    יש להשאיר פרטים של נושא היעוץ ב"טופס בקשה לשירות אונליין" המופיע מטה ואנו ניצור עמך קשר בהקדם האפשרי לקביעת מועד נח לקיום הפגישה.


    במידה שיש צורך בעיון או בחינה של מסמך כלשהו במסגרת היעוץ ניתן להעלות את המסמך בטופס מטה.


טופס בקשה לשירות אונליין

Share by: