פירוק חברות מרצון

גם אתם חשבתם שסגרתם את החברה בע"מ שלכם ברשויות המס ופה זה נגמר?!

במרוצת השנים בהוויה העסקית הישראלית רבים המקרים בהם נפתחות חברות פרטיות חדשות ברשם החברות אך בפועל, מסיבות שונות, לא מבוצעת בהן שום פעילות או לחלופין נעשית פעילות מאוד נקודתית שמופסקת בשלב כלשהו.


מתוקף כך דואגים מנהלי החברה לסגור את התיקים הרלוונטיים ברשויות המס אך מסיבות כאלו ואחרות לא מבוצע על ידם שלב פירוק החברה מרצון מול רשם החברות עצמו.


הוראות החוק קובעות כי כל עוד החברה לא נסגרה סופית ברשם החברות (חוסלה) חייבת היא בתשלום אגרה שנתית וכן בהגשת דוח שנתי באופן שוטף. ככל והחברה לא חוסלה סופית תמשיך היא לצבור חוב אגרות מדי שנה.


חשוב לציין כי אי תשלום האגרה השנתית או אי דיווח נחשבות כהפרת החוק במסגרתה יוטלו הן על החברה והן על מנהליה (באופן אישי) סנקציות וקנסות כספיים בסדר גודל של אלפי שקלים עד מאות אלפי שקלים. זאת ועוד, בשנים האחרונות העביר רשם החברות את הטיפול בחובות של החברות הלא פעילות (שלא חוסלו) לגבייה ישירה ע"י המרכז לגביית קנסות.


לפי האמור קיימת חשיבות רבה לפעול ביעילות ובזריזות לשם פירוק חברות מרצון שאינן פעילות מול רשם החברות, שכן אין כל הצדקה להמשך קיומן במיוחד שהן צוברות חובות ומהוות נטל על מנהליהן שבמקרים מסוימים אף אינם יכולים להירשם בעצמם כבעלי מניות בחברות אחרות. 


הליך פירוק מרצון של חברות פרטיות נמשך בדרך כלל כ-4-6 חדשים (בחברות "יחיד" זמן מועט יותר).


משרדנו פועל מול רשם החברות לפירוק מרצון של חברות פרטיות בהליך המקובל תוך הכנת מלוא המסמכים הנדרשים וביצוע מלוא הפעולות הקבועות בחוק ותוך מתן הסברים ועדכון הלקוח במהלך ההליך. לצד זאת פועל משרדנו להקמה ורישום חברות חדשות (בדרך כלל תוך מספר ימים בודדים) מול רשם החברות כולל עריכת הפרוטוקולים הראשונים של החברה וליווי בפתיחת חשבון הבנק לחברה, עריכת התצהירים ואימותי החתימה הנדרשים בידי עורך דין.


*האמור לעיל הנו מידע ראשוני לידע כללי בלבד, אינו מכיל בהכרח את כלל המידע הרלוונטי, אינו מהווה יעוץ משפטי ואינו מתיימר להחליף ייעוץ משפטי.

Share by: